Ingrediënten voor Lekker! Falafel burger.
Benodigdheden
- Zonnebloemolie
- Peper en zout, naar smaak
- Olijfolie
- Koekenpan
- Keukenmachine
Bereiding
- Fruit in zonnebloemolie de ui samen met de knoflook, korianderpoeder, komijn en een flinke snuf peper en zout, tot de ui wat zachter wordt.
- Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met het ui-mengsel, de peterselie, de eetlepel kikkererwtenmeel en het ei en meng tot een grof mengsel. Laat een uur rusten in de koeling. Vorm er daarna 2 burgers van.
- Maak van de Griekse yoghurt met de geraspte komkommer, knoflook, citroenschil en peper en zout een saus.
- Verwarm een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de falafel op matig vuur in zo’n 7 minuten aan twee zijden goudbruin. Niet omdraaien als het niet nodig is.
- Beleg het broodje met kropsla, daarop een lepel saus en de falafel erbovenop.
Dit recept komt uit het boek: Lekker Burgerlijk.
Samenwerkingen: