Ingrediënten voor Langzaam gegaarde buikspek, Amerikaanse koolsla en bbq saus met rum
Bereiding
- Zet een steelpan op een middelhoog vuur en stop hier het water, de azijn en de suiker in. Kook dit in zijn geheel op. Dit wordt je zoetzure saus.
- Snij vervolgens de witte kool fijn en giet hier de zoetzure saus overheen.
- Snij nu de winterpeen in reepjes en voeg dit toe aan de witte kool. Laat dit in zijn geheel afkoelen.
- Giet hier yoghurt aan toe en zet dit weg in de koelkast.
- Maak nu met 100 ml bbq saus en rum, naar eigen smaak, de saus. Laat dit samen even inkoken tot het een mooi geheel is.
- Pak een grill pan en grill hier de buikspek langzaam in tot deze mooi goudbruin en krokant is. Voeg hier zout en peper aan toen, naar eigen smaak.
- Snij de buikspek doormidden en serveer met de winterpeen en witte kool uit de koelkast en de bbq rum saus.
print recept