Binnenkort een lekker drankje in de zon of een borrel? Dan heeft Home Made Chefs de ideale snack voor jou, krokante tofu met sesam mayonaise op een stokje!
Ingrediënten voor Krokante Tofu Hapjes met Sesammayonaise
Benodigdheden
- Staafmixer en kom
- Spuitzakje
- Cocktailprikkers
Bereiding
- Mix in een kom eidooier, mosterd, sushiazijn en sesamzaadjes. Mix met de staafmixer de 200 ml zonnebloemolie en een beetje sesamolie door tot een mayonaise. Schep de mayonaise in een spuitzak.
- Snijd de tofu in 12 gelijke stukken, marineer de tofu 30 minuten in een mengsel van knoflook, limoensap, sojasaus en sesamolie. Dep daarna door met keukenpapier. Bak de tofu in een koekenpan met zonnebloemolie op matig vuur goudbruin aan alle kanten in circa 8 minuten. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
- Leg de krokante tofu op een schaal, spuit er een dopje mayonaise op en steek er een cocktailprikkertje in.
Tip: Garneer met een mooi blaadje kruid naar keuze, of bijvoorbeeld een beetje alfalfa. Deze krokante tofu is ook erg lekker bij een vegetarische wok schotel.
Meer vegetarische recepten? Die vind je hier!
Uit het boek: Eten met stokjes.
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld