Ingrediënten voor de krokante lasagne:
- 4 vellen brickdeeg (toko, Turkse winkel of horecagroothandel)
- ½ eetlepel zonnebloemolie
- 100 gram watermeloen
- 25 gram zachte geitenkaas
- 8 plakken Ibérico ham
Garneren
- Oost-Indische kersblaadjes
- Mini red chard (klein bietenblad)
- Borage cress
- Dille
- Onbespoten bloemblaadjes
Extra benodigdheden:
- 8 kook- of taartringen van Ø 12 cm
Bereiden:
- Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de brickvellen en bestrijk ze licht met de zonnebloemolie. Vouw elk vel in een kookring tot een bakje en zet de ringen op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak het deeg in ca. 8 minuten goudbruin en krokant.
- Haal de ringen uit de oven en laat het deeg uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Snijd de meloen in blokjes.
- Bewaar de brickbakjes in een vershouddoos en de meloenblokjes afgedekt in de koelkast.
- Snijd de geitenkaas in stukjes en leg ze op een vuurvaste ondergrond. Rooster ze licht met een crème brûlée brander.
- Zet op elk van de vier borden een brick bakje. Leg in elk brickbakje een plak ibérico ham. Plaats hier een tweede bakje op en leg er weer een plak ham in. Verdeel hier
de watermeloen en de geitenkaas over en garneer met de Oost Indische kersblaadjes, de mini red chard, de borage cress, de dille en de onbespoten bloemblaadjes.