Krokante lasagne met Ibérico, geitenkaas & meloen

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

krokante lasagne

Ingrediënten voor de krokante lasagne:

  • 4 vellen brickdeeg (toko, Turkse winkel of horecagroothandel) 
  • ½ eetlepel zonnebloemolie
  • 100 gram watermeloen
  • 25 gram zachte geitenkaas
  • 8 plakken Ibérico ham

Garneren

  • Oost-Indische kersblaadjes
  • Mini red chard (klein bietenblad)
  • Borage cress
  • Dille
  • Onbespoten bloemblaadjes

Extra benodigdheden:

  • 8 kook- of taartringen van Ø 12 cm 

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de brickvellen en bestrijk ze licht met de zonne­bloemolie. Vouw elk vel in een kookring tot een bakje en zet de ringen op de bakplaat.
  2. Schuif de bakplaat in de oven en bak het deeg in ca. 8 minuten goudbruin en krokant.
  3. Haal de ringen uit de oven en laat het deeg uitlekken en afkoelen op keukenpa­pier. Snijd de meloen in blokjes. 
  4. Bewaar de brickbakjes in een vershoud­doos en de meloenblokjes afgedekt in de koelkast.
  5. Snijd de geitenkaas in stukjes en leg ze op een vuurvaste ondergrond. Rooster ze licht met een crème brûlée brander. 
  6. Zet op elk van de vier borden een brick­ bakje. Leg in elk brickbakje een plak ibérico ham. Plaats hier een tweede bakje op en leg er weer een plak ham in. Verdeel hier
    de watermeloen en de geitenkaas over en garneer met de Oost ­Indische kersblaadjes, de mini red chard, de borage cress, de dille en de onbespoten bloemblaadjes. 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen