Ovenschotel galore! Welkom terug bij de - fantastische - bakplaat recepten. Misschien heb je het ondertussen al wel gemerkt (zo niet, kom onder die steen vandaan), maar wij zijn er gek op. Een kwestie van op een bakplaat en in de oven, makkelijker kan het eigenlijk niet. Dit recept en nog heel veel andere - net zo makkelijke - recepten kun je vinden in boeken uit de bakplaat serie.
Ingrediënten voor Krokante Gnocchi met tomaten, basilicum, mozzarella & pijnboompitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht / 220 °C elektrisch.
- Doe de gnocchi in een grote kom en schenk er kokend water over tot ze ermee bedekt zijn. Laat 2 minuten staan, giet af en laat goed uitlekken.
- Doe de gegaarde gnocchi in een ovenschaal en schep de olijfolie erdoor. Leg de tomaat, mozzarella en de helft van het basilicum erbij, bestrooi met zeezout en zwarte peper en zet 20 minuten in de oven. Strooi dan de pijnboompitten erover en zet de ovenschaal nog 5 minuten terug in de oven.
- Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd, en dien meteen op.
Dit recept (en dit fantastische recept met lamsgehaktballetjes en bulgur) komt uit het boek: De Makkelijke Bakplaat van bakplaten koningin Rukmini. Step-up your weeknight dinners met de hulp van dit kookboek.