Za'atar lamsgehaktballetjes met tomaat, bulgur en feta

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Za'atar lamsgehaktballetjes met tomaat, bulgur en feta

lamsgehakt
verse bladpeterselie, blaadjes en steeltjes
vrij-uitloopei
feta
za'atar
zeezoutvlokken
bulgur, afgespoeld
troskerstomaten, gehalveerd
rode ui, in dunne ringen
kippenbouillon
olijfolie
citroen, sap

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
  2. Doe het lamsgehakt, de peterselie, het ei, de feta, za’atar en zeezoutvlokken in een keukenmachine en hak fijn tot alles goed is gemengd. Zet weg.
  3. Verdeel de bulgur over een grote braadslede en leg de gehalveerde kerstomaten en ui erop. Schenk de kippenbouillon en olijfolie erover. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehaktmengsel (je zou er ongeveer 26 moeten hebben) en verdeel ze over de bulgur.
  4. Zet de braadslede 25 minuten in de oven tot de gehaktballetjes net bruin zijn en de bulgur gaar is. Knijp de citroen erboven uit, bestrooi met koriander en dien op met yoghurt.

Opdienen met handvol verse koriander, fijngesneden yoghurt

Dit recept komt uit het boek: De Makkelijke Bakplaat van bakplaten koningin Rukmini. Step-up your weeknight dinners met de hulp van dit kookboek.
3D de makkelijke bakplaat.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.