Wij zijn er heilig van overtuigd dat je goed kunt koken zonder er al teveel aandacht aan te besteden. Een typisch gevalletje van: alle neuzen dezelfde kant op, want - naast 90% van de bevolking - denkt ook Rukmini Iyer er zo over. Zij maakte deze fantastische makkelijke eenpansmaaltijd. Een stukje perfectie op de maandagavond.
Ingrediënten voor Za'atar lamsgehaktballetjes met tomaat, bulgur en feta
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
- Doe het lamsgehakt, de peterselie, het ei, de feta, za’atar en zeezoutvlokken in een keukenmachine en hak fijn tot alles goed is gemengd. Zet weg.
- Verdeel de bulgur over een grote braadslede en leg de gehalveerde kerstomaten en ui erop. Schenk de kippenbouillon en olijfolie erover. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot van het gehaktmengsel (je zou er ongeveer 26 moeten hebben) en verdeel ze over de bulgur.
- Zet de braadslede 25 minuten in de oven tot de gehaktballetjes net bruin zijn en de bulgur gaar is. Knijp de citroen erboven uit, bestrooi met koriander en dien op met yoghurt.
Opdienen met handvol verse koriander, fijngesneden yoghurt
Dit recept komt uit het boek: De Makkelijke Bakplaat van bakplaten koningin Rukmini. Step-up your weeknight dinners met de hulp van dit kookboek.