KONING van een burger voor koningsdag! Prawn-burger.

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor KONING van een burger voor koningsdag! Prawn-burger.

koriander
knoflook, schoongemaakt
rode peper, naar smaak
water
poedersuiker
tomatenpuree
limoen, rasp en sap naar smaak
Zout, naar smaak
gamba's, schoon
ei
bloem
rasp van citroen
cayennepeper
knoflook, fijngesneden
bosui, in ringetjes gesneden
Panko broodkruim
winterpeen, zonder schil, geraspt
rettich, zonder schil, geraspt
komkommer
sushiazijn
Zonnebloemolie
witte bollen, opengesneden
verse spinazie

Bereiding

  1. Om de snelle chilisaus te maken pureer je de koriander, knoflook, rode peper, water, poedersuiker, tomatenpuree en rasp en sap van de limoen met de staafmixer. Maak op smaak met een beetje zout naar smaak.
  2. Hak de gamba’s samen met het ei, de bloem, de citroenrasp, cayennepeper en teen knoflook in de keukenmachine. Dit mengsel hoeft niet helemaal glad te zijn.
  3. Meng daarna zout en bosuiringetjes door de gambapuree. Met een lichtvochtige hand de gambapuree vormen en door de panko wentelen, zodat er een mooi dun laagje paneermeel om de burgers zit.
  4. Maak de geraspte winterpeen, rettich en komkommer aan met sushiazijn.
  5. Bak de gambaburgers in zonnebloemolie op matig vuur goudbruin, ongeveer 5 minuten per zijde. Als deze uit de pan komen de witte bollen toasten in de pan.
  6. Beleg de witte bollen met de spinazie, groenten, burger en chilisaus.

Meer recepen met gamba's? Klik dan hier! 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen