Ingrediënten voor KONING van een burger voor koningsdag! Prawn-burger.
Benodigdheden
Bereiding
- Om de snelle chilisaus te maken pureer je de koriander, knoflook, rode peper, water, poedersuiker, tomatenpuree en rasp en sap van de limoen met de staafmixer. Maak op smaak met een beetje zout naar smaak.
- Hak de gamba’s samen met het ei, de bloem, de citroenrasp, cayennepeper en teen knoflook in de keukenmachine. Dit mengsel hoeft niet helemaal glad te zijn.
- Meng daarna zout en bosuiringetjes door de gambapuree. Met een lichtvochtige hand de gambapuree vormen en door de panko wentelen, zodat er een mooi dun laagje paneermeel om de burgers zit.
- Maak de geraspte winterpeen, rettich en komkommer aan met sushiazijn.
- Bak de gambaburgers in zonnebloemolie op matig vuur goudbruin, ongeveer 5 minuten per zijde. Als deze uit de pan komen de witte bollen toasten in de pan.
- Beleg de witte bollen met de spinazie, groenten, burger en chilisaus.
print recept