Ingrediënten voor Sushi Time! Zelf maken: Komkommersushi met roomkaas.
Benodigdheden
- Sushimatje
- Spuitzak
- Feestelijke prikkers
Bereiding
- Spoel de rijst met water tot het spoelwater helder is. Laat de rijst 10 minuten rusten. Zet de rijst met 350 milliliter koud water op en kook circa 2 minuten op hoog vuur. Kook de rijst daarna verder, circa 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur nog lager en kook de rijst nogmaals circa 8-12 minuten op het laagste vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst circa 15 rusten met een theedoek en daarop de deksel op de pan. Spreid de rijst hierna uit in een brede bak of kom, zodat de rijst goed verspreid is en iets af kan koelen. Verdeel de sushi azijn over de rijst naar smaak, hiervan gaat de rijst ook mooi glanzen.
- Meng de roomkaas met de sambal en bieslook. Doe de roomkaas in een spuitzak. Neem een norivel en verdeel rijst over 2/3 van het vel. Leg een reepje komkommer op de rijst en verdeel de roomkaas erover. Rol het norivel op en plak dicht met wat water. Herhaal dit tot de rijst of de vulling op is.
- Snijd de sushi en steek er een prikkertje in.
Tip: overgebleven vulling kan gebruikt worden als garnering, leuk toefje roomkaas bovenop de gesneden sushi met een plakje komkommer.
Uit het boek: Eten met stokjes
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld