Komkommer sushi met zalm en avocado

Bereidingstijd: Minder dan 10 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Health guru; Balans In De Keuken's Anke maakte het haar levensmissie om gezond eten, do-able te maken. Geen gekke diëten, maar je standaard eten omtoveren tot een gezondere variant. In de HMC-TEST KITCHEN deelde ze haar recept voor een 'healthy' en koolhydraatarme vorm van sushi. De norivellen en sushirijst worden geskipt en vervangen door komkommer, waardoor je dit tot de koolydraatarme gerechten kunt rekenen. Overigens ook een perfect en razendsnel lekker tussendoortje.

IMG_2162.jpg

Ingrediënten voor Komkommer sushi met zalm en avocado

komkommers
zuivelspread (light)
gerookte zalm
avocado, in plakken
sesamzaadjes
sojasaus

Benodigdheden

Kaasschaaf of mandoline, prikkers

Bereiding

  1. Schaaf, met behulp van een kaasschaaf of mandoline, de komkommer over lengte in dunne plakken. Dep deze droog met keukenpapier.
  2. Leg ze vervolgens dakpansgewijs in de breedte over elkaar heen en besmeer met zuivelspread. Beleg het midden met de gerookte zalm, avocado en wat sesamzaadjes.
  3. Rol het geheel voorzichtig op, steek er prikkers in en snijd tussen de prikkers door, zodat er kleine rolletjes ontstaan. Garneer met extra sesamzaadjes en serveer eventueel met sojasaus.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.