Health guru; Balans In De Keuken's Anke maakte het haar levensmissie om gezond eten, do-able te maken. Geen gekke diëten, maar je standaard eten omtoveren tot een gezondere variant. In de HMC-TEST KITCHEN deelde ze haar recept voor een 'healthy' en koolhydraatarme vorm van sushi. De norivellen en sushirijst worden geskipt en vervangen door komkommer, waardoor je dit tot de koolydraatarme gerechten kunt rekenen. Overigens ook een perfect en razendsnel lekker tussendoortje.
Ingrediënten voor Komkommer sushi met zalm en avocado
Benodigdheden
Kaasschaaf of mandoline, prikkers
Bereiding
- Schaaf, met behulp van een kaasschaaf of mandoline, de komkommer over lengte in dunne plakken. Dep deze droog met keukenpapier.
- Leg ze vervolgens dakpansgewijs in de breedte over elkaar heen en besmeer met zuivelspread. Beleg het midden met de gerookte zalm, avocado en wat sesamzaadjes.
- Rol het geheel voorzichtig op, steek er prikkers in en snijd tussen de prikkers door, zodat er kleine rolletjes ontstaan. Garneer met extra sesamzaadjes en serveer eventueel met sojasaus.