Ingrediënten voor Kokosballetjes van Saakje
Benodigdheden
- Kookpan
- Oven met bakplaat
- Diep bord
- Afgesloten trommel of serveerschaal
Bereiding
- Verwarm de slagroom en giet deze op de witte chocolade en meng dit goed. Als de witte chocolade niet helemaal goed gesmolten is, kun je het nog au bain-marie verwarmen. Roer goed door en zet de ganache dan ten minste 2 uur in de koelkast, zodat hij kan opstijven.
- Verwarm de oven voor op 180 C. Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten. Laat ze daarna helemaal afkoelen.
- Strooi de kokosrasp in een diep bord. Schep met twee theelepels kleine bolletjes van de witte chocolade ganache, druk er een hazelnoot in.
- Maak een mooi bolletje van het mengsel en rol hem dan door de kokos. Doe dit met alle hazelnoten. Bewaar ze in een afgesloten trommel in de koelkast.
print recept