Deze lasagna-achtige courgette roll-ups maken het perfecte koolhydraatarme recept. We wisselden de pasta in voor courgette, gevuld met ricotta en champignons en zetten deze in ovenschaal gevuld met tomatensaus. Laten we de parmezaan bovenop niet vergeten en zo heb je met maar 5 ingrediënten een man-, kids- en health-proof recept te pakken.
Ingrediënten voor Kleine boodschap: courgetterolletjes met ricotta in tomatensaus
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en zout
- Ovenschaal 23x23 (wij gebruikten deze van Le Creuset)
- Oven
- Mandoline of kaasschaaf
- Hapjespan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Schaaf de courgettes met een mandoline of kaasschaaf over de lengte in dunne plakken. Leg ze uit en besprenkel ze met zout, zet ze voor ongeveer 10-15 minuten aan de kant, zodat het vocht uit de courgette trekt. Veeg het overtollige zout weg met keukenpapier.
- Snijd de champignon heel klein of pulseer in de blender. Verhit een el olijfolie in een hapjespan en voeg de fijngesneden champignons toe. Bak deze in 4-5 minuten zacht. Schep daarna in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen tot gebruik. Mix de riccota met de helft van de Parmezaan en de champignons.
- Schenk een laag pastasaus in de ovenschaal. Begin met het samenstellen van de courgetterolletjes, door deze plat neer te leggen op je keukenblad. Verdeel ongeveer 2 el van het ricottamengsel over de courgette. Rol de courgette voorzichtig op en zet ze rechtop in de ovenschaal. Verdeel de overgebleven tomatensaus over de courgetterolletjes heen en bestrooi met Parmezaan. Bak voor ongeveer 15-20 minuten in de oven tot de kaas bovenop mooi goudbruin is.