Ingrediënten:
- 25 gram roomboter
- 1 takje tijm, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1/2 ui, gesnipperd
- 30 gram bloem
- 200 milliliter groentebouillon
- 100 milliliter kookroom
- Peper en zout, naar smaak
- Beetje vers geraspte nootmuskaat
- 4 sneetjes wit brood
- Mosterd, naar smaak
- 2 plakjes schouderham
- 50 gram Gruyèrekaas, geraspt
- Een beetje geraspte Parmezaan
- Beetje boter
Extra nodig:
Bereiden:
Ingrediënten voor Klassieker: Croque Monsieur.
Benodigdheden
- Kleine steelpan
- Garde
- Koekenpan
- Oven op grillstand
Bereiding
- Eerst de bechamelsaus maken. De boter smelten in een steelpannetje, de tijm, knoflook en ui eraan toevoegen en dit fruiten zonder te kleuren. Als het glazig word mag de bloem erbij en even kort mee verwarmen.
- Dan beetje voor beetje de groentebouillon en kookroom toevoegen, roeren met een garde. Als al het vocht is toegevoegd, nog enkele tellen doorkoken, daarna mag de bechamelsaus van het vuur. Maak de bechamelsaus op smaak met peper, zout en geraspte nootmuskaat.
- Besmeer 2 sneetjes brood met mosterd, leg hierop de ham en bestrooi met de Gruyèrekaas.
- Bedek met de tweede snee brood. Smeer de buitenzijde van de tosti in met een beetje boter. Bak de tosti aan twee zijden goudbruin in een koekenpan of in het tosti-ijzer. Leg de tosti daarna op een ovenschaal.
- Bovenop de tosti’s 2 scheppen bechamelsaus verdelen en ruim geraspte Parmezaanse kaas.
- Grill de tosti nog kort in de oven op grillstand tot deze mooi goudbruin is.
Dit recept komt uit het boek: Tosti's met een twist.
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls & Dishes