Asperges à la flamande oftewel asperges met overgoten boterjus. De klassieker, der klassiekers als het om de bereiding van witte asperges gaat. Je serveert ze met fijngehakte eieren, ham en laten we de krieltjes niet vergeten. Terug naar de Hollandse pot - maar dan op z'n Frans - ook wel eens een keer lekker tussen al die curry's, pasta's en vietnamese loempia's door.
Ingrediënten voor Klassiek recept: asperges à la flamande
Benodigdheden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Kookpan 3x
- Bakpan
- Dunschiller of aspergeschiller
Bereiding
- Schil de asperges met een dunschiller rondom en verwijder van de onderkant 2 cm.
- Breng een kookpan met koud water, de asperges en zout aan de kook.
- Kook de asperges nog 3 minuten vanaf het kookpunt, zet het vuur uit en laat minimaal 20 minuten verder garen en afkoelen.
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Was de krieltjes grondig, halveer ze en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten.
- Was de peterselie, verwijder de takjes en hak de peterselie fijn. Meng de gekookte aardappeltjes met een klein klontje roomboter en de gehakte peterselie.
- Kook ondertussen de eieren 10 minuten, spoel ze kort af en pel ze daarna.
- Hak de eieren fijn op de snijplank in kleine blokjes. Smelt de roomboter, voeg het gehakte ei bij de roomboter en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de asperges nog 1 maal goed warm en voeg de laatste minuut de ham toe aan het water bij de asperges.
- Serveer de asperges met daarop de ham en krieltjes ernaast. Verdeel daarna de ei-botersaus over de borden.