Ingrediënten voor de kip wokschotel met cashewnoten en hoisinsaus:
Voor de wokschotel:
- 2 stronken paksoi
- 2 rode uien
- 125 gram paddenstoelenmix
- 4 kippendijen zonder bot
- 3 eetlepels hoisinsaus
- 100 gram geroosterde cashewnoten
- 1 eetlepel sesamzaad
- arachideolie
Voor de zoetzure komkommer:
- 1 komkommer
- 150 mililiter azijn
- 150 gram suiker
- 1 eetlepel sambal
Extra benodigdheden: Wok.
Bereiden:
Zoetzure komkommer:
- Breng de azijn met de suiker en de sambal aan de kook, haal de pan van het vuur.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Laat ze in de zoetzuur marineren tot de wokschotel klaar is.
Wokschotel:
- Halveer en was de paksoi. Snijd de paksoi in repen.
- Pel de rode uien en snijd in ringen.
- Halveer de grote paddenstoelen. Kleine kun je gewoon heel laten.
- Snijd de kippendijen in blokjes.
- Verhit een scheut olie in de wok bak de kip in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Als de kip gaar is kun je deze uit de wok halen.
- Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok. Wok de paddenstoelenmix circa 2 minuten op hoog vuur tot deze goudbruin is.
- Voeg de paksoi en uien toe en bak circa 4 minuten. Doe hierna de kip terug in de wok.
- Meng de hoisinsaus en het sesamzaad door de wokschotel en breng op smaak met zout en peper.
- Top af met de geroosterde cashewnoten.
Tip: Lekker om te serveren met mihoen.
Het recept voor kip wokschotel komt uit het boek Wokking Lekker van Danny Jansen. En die bestel je hier!