Ingrediënten voor From scratch: kip madras mét appel
Benodigdheden
1x koekenpan met deksel, 1x koekenpan, blender, kom
Bereiding
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een kom. Snijd ook de appel in blokjes.
- Schil de gember en knoflook, snijd beide in stukken en pers de limoensap uit. Meng deze ingrediënten in een blender en giet de helft hiervan over de stukjes kipfilet. Voeg de rest van de ingrediënten voor de marinade toe aan de kip en masseer de marinade goed in. Dek af en laat even staan.
- Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een ruime koekenpan. Voeg hier, wanneer de olie warm genoeg is, de ui aan toe en laat voor ongeveer 5 minuten bakken tot ze zacht zijn. Roer hier nu de overgebleven helft van de gember-knoflook pasta doorheen.
- Voeg nu de madras and chilipoeder toe, roer goed en voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe. Roer tot deze ingrediënten gemengd zijn.
- Schenk nu langzaam het warme water bij de saus, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes doorkoken met deksel op de pan.
- Giet de saus voorzichtig in een blender en mix tot een gladde massa. Giet daarna weer terug in pan en laat nog eens 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg af en toe een klein beetje water toe, zodat de saus niet droogkookt.
- Verhit in een pan rest van de zonnebloemolie en voeg, als de olie warm genoeg is, de gemarineerde kip toe. Bak de kip rondom bruin, maar nog niet gaar.
- Voeg de kip toe aan de sauspan samen met de appel en de sperziebonen. Roer goed, dek af en kook voor ongeveer 10 minuten. Voeg, als nodig, water toe en breng op smaak met zout. Houd je van een beetje pit in het eten, snijd dan de rawit peper(tjes) fijn en voeg toe aan de saus.
- serveer eventueel de curry met basmatirijst, naanbrood en fijngesneden koriander.
Gek op curry? Probeer ook eens deze rode curry-kokossoep met biefstukreepjes en udonnoedels