From scratch: kip madras mét appel

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor From scratch: kip madras mét appel

Ingrediënten voor kip madras
kipfilets
Voor de marinade
gember
knoflook
limoenen
curry madras van Jonnie Boer
kurkuma
gemalen komijnzaad
zout
peper
Voor de saus
zonnebloemolie
rode ui
curry madras van Jonnie Boer
chilipoeder/vlokken
tomatenpuree
warm water
appel
sperziebonen
Optioneel: 1 á 2 rawit pepers
Serveren met:
Basmatirijst
Koriander
Naanbrood

Benodigdheden

1x koekenpan met deksel, 1x koekenpan, blender, kom

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een kom. Snijd ook de appel in blokjes.
  2. Schil de gember en knoflook, snijd beide in stukken en pers de limoensap uit. Meng deze ingrediënten in een blender en giet de helft hiervan over de stukjes kipfilet. Voeg de rest van de ingrediënten voor de marinade toe aan de kip en masseer de marinade goed in. Dek af en laat even staan.
  3. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een ruime koekenpan. Voeg hier, wanneer de olie warm genoeg is, de ui aan toe en laat voor ongeveer 5 minuten bakken tot ze zacht zijn. Roer hier nu de overgebleven helft van de gember-knoflook pasta doorheen.
  4. Voeg nu de madras and chilipoeder toe, roer goed en voeg na 1 minuut de tomatenpuree toe. Roer tot deze ingrediënten gemengd zijn.
  5. Schenk nu langzaam het warme water bij de saus, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes doorkoken met deksel op de pan.
  6. Giet de saus voorzichtig in een blender en mix tot een gladde massa. Giet daarna weer terug in pan en laat nog eens 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg af en toe een klein beetje water toe, zodat de saus niet droogkookt.
  7. Verhit in een pan rest van de zonnebloemolie en voeg, als de olie warm genoeg is, de gemarineerde kip toe. Bak de kip rondom bruin, maar nog niet gaar.
  8. Voeg de kip toe aan de sauspan samen met de appel en de sperziebonen. Roer goed, dek af en kook voor ongeveer 10 minuten. Voeg, als nodig, water toe en breng op smaak met zout. Houd je van een beetje pit in het eten, snijd dan de rawit peper(tjes) fijn en voeg toe aan de saus.
  9. serveer eventueel de curry met basmatirijst, naanbrood en fijngesneden koriander.

Gek op curry? Probeer ook eens deze rode curry-kokossoep met biefstukreepjes en udonnoedels

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.