Soep / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Rode curry-kokossoep met biefstukreepjes en udonnoedels

Sterre

De favoriete (curry)soep van Home Made Chef Sterre: 'Deze curry-kokossoep met biefstukreepjes en udonnoedels is een recept wat ik minstens 1 keer per maand maak. Ik heb het vaak over aanraders, maar deze is een aanrader met de hoofdletter A. Rode curry is sowieso iets wat ik permanent in mijn koelkast heb staan (en meestal ook nog een potje of 3 in de voorraadkast, je zal maar zonder zitten). En dan het liefst de rode currypasta van het merk KOH. Alhoewel ik het recept al vaak gemaakt heb (en dan bedoel ik echt vaak) wordt-ie tocht echt het lekkerste als ik 'm met deze specifieke rode curry maak. 

Tijdens een van mijn lijstjesloze bezoekjes aan de supermarkt is dit recept toch vaak wel een winnaar. De ingrediënten heb ik voor de helft meestal de helft al in huis liggen en de vaste route door de supermarkt is snel gemaakt. Ik maak 'm overigens ook vaak met maar de helft van de ingrediënten die ik hieronder benoem. Zo laat ik vaak de garnering achterwege (al is koriander wel écht een topper in dit gerecht) en soms zelfs ook de paksoi en champignons, als ik hierdoor mijn bezoek naar de super lekker kan laten voor wat het is. Heb ik een vegetarische bui, dan skip ik de biefstukreepjes en vul ik 'm met de groenten. En heb ik het al gehad over het tijdsbestek wat ingepland moet worden voor deze curry? Bijna gelijk aan het bakken van een ei, oftewel: te makkelijk en echt zó in elkaar geflanst. Een perfect recept voor je doordeweekse avond dus. Eet smakelijk!'

 

Ingrediënten 

 • 220 gr biefstukreepjes
 • 1 aubergine
 • 2 tomaten
 • 1/2 paksoi
 • 100 gr champignons
 • 80 gr rode curry pasta (KOH)
 • 250 ml kokosmelk
 • 400 gr udonnoedels
 • 800 ml runderbouillon
 • 1 el zonnebloemolie 
 • 1 ei
 • Optioneel ter garnering: rode peper, bosui en koriander

 

Basisingrediënten op voorraad:

Peper en zout

 

Benodigdheden:

Soeppan, bakpan en aluminiumfolie

 

Bereiding:

 1. Bereid de bouillon en snijd de aubergine, tomaten, champignons klein. Snijd de paksoi in grove stukken. 
 2. Verhit de helft van de zonnebloemolie en bak hier de rode currypasta 1 min in zodat de smaken goed vrijkomen. Voeg hier nu de aubergine aan toe en meng deze goed met de rode currypasta. Bak dit voor ongeveer 2 minuten.
 3. Voeg nu de kokosmelk toe en laat goed koken. 
 4. Verhit in een andere pan de overgebleven zonnebloemolie en roerbak de biefstukreepjes voor 2 minuten en laat daarna in aluminiumfolie rusten.
 5. Voeg nu de tomaat, paksoi en champignons toe aan de curry en kook nog 5 minuutjes door.
 6. Kook ondertussen 1 ei naar wens. 
 7. Schenk de bouillon bij curry en voeg de noedels en biefstukreepjes toe. Breng aan de kook en breng op smaak met peper en zout.
 8. Serveer de soep in kommen. Garneer met een half ei en eventueel koriander, dunne plakjes voor rode peper (voor een extra hitte boost) en bosui. 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie