Kipspiezen met chimichurri van de BBQ

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Slinger die BBQ maar aan, wij hebben het perfecte gerecht voor je! Gegrilde kip geserveerd met een pittige, Argentijnse kruidensaus gemaakt met verse peterselie, koriander, knoflook, olijfolie en rode wijnazijn. Enjoy!

Ingrediënten voor Kipspiezen met chimichurri van de BBQ

kipfilets
Houten satéprikkers
Chimichurri
verse peterselie, grof gehakt
verse koriander, grof gehakt
knoflook, grof gehakt
ui, grove stukken
rode paprika, grove stukken
gedroogde oregano
chilivlokken
zout
rode wijnazijn
extra vergine olijfolie

Benodigdheden

Bereiding

  1. Laat de houten satéprikkers minimaal een half uur wellen in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Snijd de kip in blokjes en doe in een kom samen met een snuf zout, peper en een scheut olijfolie. Rijg de kipblokjes aan de stokjes.
  2. Combineer, voor de chimichurri saus, alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot een gladde massa.
  3. Leg de satéstokjes indirect op het vuur voor ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om.
  4. Besprenkel de kip met de chimichurri en serveer de rest ernaast.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen