Slinger die BBQ maar aan, wij hebben het perfecte gerecht voor je! Gegrilde kip geserveerd met een pittige, Argentijnse kruidensaus gemaakt met verse peterselie, koriander, knoflook, olijfolie en rode wijnazijn. Enjoy!
Ingrediënten voor Kipspiezen met chimichurri van de BBQ
Benodigdheden
- Peper & zout
- Olijfolie
- Keukenmachine
- Barbecue
Bereiding
- Laat de houten satéprikkers minimaal een half uur wellen in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Snijd de kip in blokjes en doe in een kom samen met een snuf zout, peper en een scheut olijfolie. Rijg de kipblokjes aan de stokjes.
- Combineer, voor de chimichurri saus, alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot een gladde massa.
- Leg de satéstokjes indirect op het vuur voor ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om.
- Besprenkel de kip met de chimichurri en serveer de rest ernaast.