Visburger van de bovenste plank: Kabeljauwburger met Ravigotesaus

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Visburger van de bovenste plank: Kabeljauwburger met Ravigotesaus

verse kabeljauwfilet, geschoond
ei
verse dille, fijngesneden
Peper en zout, naar smaak
Panko
mayonaise
crème fraîche
kappertjes, goed uitgelekt en fijngehakt
kleine augurk, ragfijn gesneden
sjalotje, fijngesnipperd
grove mosterd
peterselie, fijngehakt
verse dragon, fijngehakt
Zonnebloemolie
harde witte maanzaadbollen, afgebakken en open gesneden
Frisse sla

Benodigdheden

Bereiding

  1. Pureer de kabeljauwfilet, het ei, de dille, citroenrasp en peper en zout kort in de keukenmachine. Vorm daarna met de hand burgers en wentel deze door de panko.
  2. Meng voor de ravigotesaus de mayonaise, crème fraîche, kappertjes, augurk, sjalot, grove mosterd, peterselie en dragon.
  3. Bak de kabeljauwburgers in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie op matig vuur goudbruin, circa 5 minuten aan beide zijden.
  4. Kleed de witte bollen aan met een goede schep saus, frisée sla, de kabeljauwburger en wat extra saus.

Tip: Ook lekker: knijp een citroentje uit over de burgers nadat ze gebakken zijn.

 

Dit recept komt uit het boek Lekker Burgerlijk!

Samenwerkingen: 
Bowls & Dishes 
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen