Japanese loaded fries

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Home Made Chef Shannah en haar blog Just Gimme Fries, kunnen natuurlijk niet zonder een recept waarin friet de hoofdrol in speelt. Een standaard frietje is natuurlijk not done dus besloot ze om een variant te maken op de zogenaamde Japanse 'Shaka Shaka Fries' met gepaneerde Panko garnalen & wasabi mayonaise.

"Shaka Shaka Fries (シャカシャカポテト) zijn eigenlijk gewone franse frietjes waarbij je een papieren zak en een pakje kruiden krijgt. De bedoeling is om de frietjes samen met de kruiden in de papieren zak te gooien en ze goed te schudden zodat de friet goed bedekt wordt met de kruiden. Vandaar de naam shaka shaka, wat refereert naar het rammelende geluid van de friet wat je in de zak schudt

Ik probeerde in Japan bij de McDonald's Shaka Shaka Fries te bestellen, maar helaas hadden ze die niet bij het filiaal waar wij waren. Ik had ze online al gezien & keek er echt zo naar uit! Later die nacht kregen we ze echter tijdens de Okawari Bar Crawl in de Kichijōji wijk in Tokio. Ze waren echt geweldig en zonder enige twijfel veel beter dan wat we bij McDonald's ooit hadden kunnen krijgen. Maar het leerde mij ook gelijk nog iets: je Japans Geïnspireerde Loaded Fries zijn nog beter in combinatie met een drankje!"

Japanse Loaded Fries met garanalen

Ingrediënten voor Japanese loaded fries

Franse frietjes uit de airfryer, oven of frituur
voorgekookte garnalen
zeewiervlokken of nori vellen in stukken gescheurd
sesamzaad
sojasaus
eieren, medium
panko
bloem
lente ui
zonnebloemolie
grof zeezout
Kewpie of andere mayonaise
wasabi, naar smaak
optioneel: sesamolie

Benodigdheden

Oven, airfryer of frituur, koekenpan, schaaltjes

Bereiding

  1. Bak je Franse frietjes in de airfryer volgens de instructies op de verpakking. Meng ze als je op de helft van de tijd bent met de gedroogde zeewiervlokken, het sesamzaad & wat zout. Bak vervolgens verder af totdat ze mooi bruin & krokant zijn. Marineer in de tussentijd je garnalen voor een paar minuten in de sojasaus.
  2. Zet 3 schaaltjes/ bordjes neer om je garnalen te kunnen paneren. 1 met een geklopt ei in het midden, 1 met gezeefde bloem & 1 met de Panko. Paneer je garnalen één voor één met het geklopte ei, daarna de bloem, daarna nogmaals met het ei & als laatst met de Panko.
  3. Breng een koekenpan op temperatuur met een ruime hoeveelheid zonnebloemolie & frituur hier de gepaneerde garnalen in wanneer hij heet genoeg is. De garnalen zijn klaar wanneer ze mooi bruin en krokant zijn. Plaats de gefrituurde garnalen op een rek of een vel keukenpapier om zo eventueel overgebleven olie te verwijderen & de garnalen goed krokant te houden.
  4. Combineer je mayonaise, wasabi & sesamolie in een kleine kom en mix goed door. Serveer dit later bij je friet.
  5. Combineer al je ingrediënten op een bord. Begin met de friet onderop, voeg indien nodig nog wat extra zeewiervlokken of sesamzaad toe. Leg vervolgens de gefrituurde garnalen er bovenop. Garneer met lente ui en eventueel wasabi mayonaise.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.