Italiaanse pizzabodem

Bereidingstijd: 2 uur+
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

pexels-katerina-holmes-5907855.jpgFoto van Katarina Holmes

Ingrediënten voor Italiaanse pizzabodem

Bloem
gedroogde gist
lauw water
zout
olijfolie

Bereiding

  1. Meng de gezeefde bloem met de gedroogde gist.
  2. Maak van de bloem en gist een hoop op je werkbank en maak daarin een kuil waarbij je vanuit de kuil steeds wat lauwwarm water aan het deeg toevoegt terwijl je dit vermengt met je vingers of een vork. Voeg ook een halve theelepel olijfolie toe. Kneed tot een deegbal ontstaat, strooi er dan pas het zout doorheen.
  3. Het deeg moet minimaal 8 à 10 minuten gekneed worden, daarna verdeel je het in 2 gelijke stukken welke je allebei opbolt.
  4. Laat de deegbollen op de werkbank rijzen onder een stuk ingevet huishoudfolie.
  5. Het deeg moet minimaal 2 uur rijzen. Daarna duw je het met de hand of rol je het met een deegroller uit tot de pizza die je wilt. Doe dit op een licht bebloemde werkbank.
  6. De dikte van de pizza is ongeveer 0,5 cm. En de baktijd varieert per oven, tussen de 8 en 15 minuten. Bak je op een bakplaat? Zorg dan dat er bakpapier onder je pizza ligt en dat de bakplaat is voorverwarmd in de oven.

Tips:

  • Zorg dat er voldoende bloem onder de pizza ligt, zodat deze niet aan je werkbank of pizzaschep vastplakt.
  • Heb je een pizzasteen? Voor in de oven of op je BBQ? Gebruik dan altijd deze steen! Doordat je de belegde pizza op de voorverwarmde steen legt zal de pizza mooier bakken en ook het binnenste deel aan de onderkant mooi droog en gaar bakken. Je hebt dan ook geen bakpapier nodig.
  • Uiteraard is een pizza uit een vuur gestookte oven of BBQ het lekkerst. Maar het bakken in een oven gaat als alternatief ook prima. Test voor het beste resultaat een baktemperatuur tussen de 250°C en 280°C.

De baktijden bij de recepten zijn zonder het kneden van deeg, rijzen van deeg en maken van de tomatensaus.

Liever een dikke Amerikaanse pizzabodem? Wij hebben een heerlijk recept voor jullie.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen