Indonesische sajoer tumis boontjes met kokos

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Een heerlijk Indonesisch bijgerecht
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Indonesische sajoer tumis boontjes met kokos

sperziebonen
kokosrasp
ketjap manis
palmsuiker (gula djawa)
knoflook
sjalotten
steranijs
laurierblad

Benodigdheden

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
  2. Verwijder de uiterste puntjes van de sperziebonen, en blancheer ze 3 minuten in kokend water en met zout.
  3. Verwarm ondertussen in een braadpan een flinke scheut olijfolie en fruit de ui, de knoflook, de steranijs en de laurier aan voor 3 minuten.
  4. Voeg de palmsuiker toe en laat deze in 1 minuut smelten.
  5. Voeg nu de kokosrasp toe, verwarm 30 seconden mee en voeg daarna meteen de gekookte sperziebonen toe.
  6. Verwarm het daarna nog enkele minuten door tot het goed heet is en blus daarna af met de ketjap.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen