Super lekker: Indische Pindasoep!

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Een beetje machtig, maar o zo lekker: pindasoep! In deze soep zijn de specerijen de hoofdrolspelers.
indische pindasoep

Ingrediënten voor Super lekker: Indische Pindasoep!

pinda's, gepeld en zonder vlies
Zonnebloemolie
ui
knoflook
serehstengel (citroengras)
djahé (verse gemberwortel)
kipfilet
koenjit (kurkuma)
kokosmelk
groentebouillon
oranje paprika
rode peper
lente-uitje
taugé
limoen

Benodigdheden

Bereiding

  1. Maal de pinda’s fijn in een foodprocessor. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe tot je een gladde pasta hebt.
  2. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Kneus de sereh en schil de djahé. Snijd de kipfilet in stukjes van circa 2 x 2 centimeter. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan. Fruit de ui, djahé, knoflook en sereh. Voeg de koenjit en kip toe en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de pindapasta toe en blus af met kokosmelk en bouillon. Breng al roerend aan de kook maar laat niet doorkoken.
  4. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  5. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de peper en lente-ui in dunne ringen.
  6. Schep de soep in borden en verdeel de paprika, lente-ui en taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer bij de soep.

Tip: wil je een extra smaak boost in je pindasoep? Vervang dan de groentebouillon door gevogeltebouillon.

 

 

Het recept voor de Indische pindasoep komt uit het boek: Zoals Alleen Oma Dat Kan

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.