Een beetje machtig, maar o zo lekker: pindasoep! In deze soep zijn de specerijen de hoofdrolspelers.
Ingrediënten voor Super lekker: Indische Pindasoep!
Benodigdheden
Bereiding
- Maal de pinda’s fijn in een foodprocessor. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe tot je een gladde pasta hebt.
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Kneus de sereh en schil de djahé. Snijd de kipfilet in stukjes van circa 2 x 2 centimeter. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan. Fruit de ui, djahé, knoflook en sereh. Voeg de koenjit en kip toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de pindapasta toe en blus af met kokosmelk en bouillon. Breng al roerend aan de kook maar laat niet doorkoken.
- Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de peper en lente-ui in dunne ringen.
- Schep de soep in borden en verdeel de paprika, lente-ui en taugé erover. Snijd de limoen in parten en serveer bij de soep.
Tip: wil je een extra smaak boost in je pindasoep? Vervang dan de groentebouillon door gevogeltebouillon.
Het recept voor de Indische pindasoep komt uit het boek: Zoals Alleen Oma Dat Kan
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld