Lekkere burger! Crunchy Iberico Burger met frisse paprikasalsa.

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Lekkere burger! Crunchy Iberico Burger met frisse paprikasalsa.

Ibericoham
gele paprika, in reepjes gesneden
rode paprika, in reepjes gesneden
kleine ui, in halve ringen gesneden
kappertjes
rozemarijn, fijngehakt
knoflook, in plakjes gesneden
cayennepeper
Olijfolie
Peper en zout, naar smaak
witte wijnazijn
Ibericogehakt
ei, losgeklopt
maisbollen, afgebakken en opengesneden
Mayonaise
Rucola

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Leg de Ibericoham op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in de voorverwarmde oven rustig krokant.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de gele en rode paprikareepjes, ui, kappertjes, rozemarijn, knoflook en cayennepeper. Laat langzaam garen tot alles zacht is geworden van structuur. Haal daarna van het vuur en breng op smaak met peper, zout en de witte wijnazijn.
  4. Meng het Ibericogehakt met het ei, peper en zout. Vorm 2 burgers van het gehakt, laat deze vervolgens garen op de BBQ. Voor de extra bite kunnen de broodjes ook kort op de BBQ geroosterd worden.
  5. Besmeer de broodjes met mayonaise en beleg deze als laatste met rucola, de burger, de paprikasalsa en de uitgebakken Ibericoham.

Dit recept komt uit het kookboek: Lekker Burgerlijk!

 

Samenwerkingen:

Saskia Lelieveld 
Bowls & Dishes 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen