Ingrediënten voor Lekkere burger! Crunchy Iberico Burger met frisse paprikasalsa.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Leg de Ibericoham op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak in de voorverwarmde oven rustig krokant.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de gele en rode paprikareepjes, ui, kappertjes, rozemarijn, knoflook en cayennepeper. Laat langzaam garen tot alles zacht is geworden van structuur. Haal daarna van het vuur en breng op smaak met peper, zout en de witte wijnazijn.
- Meng het Ibericogehakt met het ei, peper en zout. Vorm 2 burgers van het gehakt, laat deze vervolgens garen op de BBQ. Voor de extra bite kunnen de broodjes ook kort op de BBQ geroosterd worden.
- Besmeer de broodjes met mayonaise en beleg deze als laatste met rucola, de burger, de paprikasalsa en de uitgebakken Ibericoham.
Dit recept komt uit het kookboek: Lekker Burgerlijk!
Samenwerkingen: