Ingrediënten voor Honingkip met citroen en asperges
Bereiding
- Sla de kipfilets plat onder een laag vers houdfolie. Meng in een diep bord de bloem samen met de peper en zout en haal de kipfilets door het bloemmengsel zodat ze aan alle kanten goed bedekt zijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipfilets voor ca. 3-5 min. aan beide zijdes bruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Bak in dezelfde pan de asperges ca. 10 min gaar. Haal ook deze uit de pan en bedek de pan met schijfjes citroen. Bak deze aan beide kanten een paar minuten, zodat ze karamelliseren. Haal ze uit de pan en leg opzij.
- Bak in een steelpannetje de tomatenpuree kort aan en voeg de honing toe samen met 1 el citroensap en 2 el water. Laat dit zacht pruttelen tot een mooie stroperige saus. Voeg eventueel een snufje zout toe en zet apart.
- Doe de asperges terug in de pan, samen met de kip en citroenschijfjes bovenop. Besprenkel met de honingsaus en eventueel peterselie.
- Lekker met: zoete aardappelfrietjes uit de oven of rijst.
print recept