Homemade croissantpudding

Bereidingstijd: Minder dan 50 minuten
Gooi je croissants of broodjes niet weg!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ook zo enthousiast geweest met het kerstontbijt? Dan heb je vast nog wat croissants of broodjes over. Niet weggooien, die kun je namelijk de volgende dag perfect verwerken in een brood-, of in dit geval, een croissant pudding! 

Ingrediënten voor Homemade croissantpudding

volle slagroom, ongelsagen
volle melk
fijne kristalsuiker
grote eidooiers
kirsch
kaneel
leftover middelgrote of 4 grote croissants
amarena kersen
verse vijgen
boter om in te vetten

Bereiding

  1. Vet de ovenschaal in. Giet de room en melk in een steelpan, verwarm tot het mengsel bijna kookt en haal van het vuur. Klop de suiker en eidooiers op in een grote kom. Giet vervolgens onder krachtig kloppen de hete melk erop. Roer de kirsch en kaneel erdoor.
  2. Halveer de croissants en verdeel over de beboterde ovenschaal. Giet het roommengsel erbij en verdeel de kersen en ingesneden vijgen er overheen. Laat 30 minuten staan om de room de kans te geven in de croissants te trekken.  
  3. Verwarm ondertussen je oven voor op 160 °C. Bak de pudding 40-45 minuten tot het roommengsel gestold is. Wordt de bovenkant te snel bruin, bedek hem dan met aluminiumfolie. Serveer warm. 
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen