Ook zo enthousiast geweest met het kerstontbijt? Dan heb je vast nog wat croissants of broodjes over. Niet weggooien, die kun je namelijk de volgende dag perfect verwerken in een brood-, of in dit geval, een croissant pudding!
Ingrediënten voor Homemade croissantpudding
Benodigdheden
Bereiding
- Vet de ovenschaal in. Giet de room en melk in een steelpan, verwarm tot het mengsel bijna kookt en haal van het vuur. Klop de suiker en eidooiers op in een grote kom. Giet vervolgens onder krachtig kloppen de hete melk erop. Roer de kirsch en kaneel erdoor.
- Halveer de croissants en verdeel over de beboterde ovenschaal. Giet het roommengsel erbij en verdeel de kersen en ingesneden vijgen er overheen. Laat 30 minuten staan om de room de kans te geven in de croissants te trekken.
- Verwarm ondertussen je oven voor op 160 °C. Bak de pudding 40-45 minuten tot het roommengsel gestold is. Wordt de bovenkant te snel bruin, bedek hem dan met aluminiumfolie. Serveer warm.