Hollands stoofvlees

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

 

Ingrediënten voor het 'Hollandse stoofvlees'

 

  • 600 gram runderriblappen, in blokjes van 2x2 cm
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 100 gram roomboter
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 300 mililiter runderbouillon

Extra benodigdheden:
Braadpan

 

 

Bereiden:

  1. Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper. Hussel het vlees door de bloem. Verwarm de roomboter en braad het vlees op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan, zet apart en draai het vuur lager.
  2. Bak de uien circa 4 minuten in het braadvocht. Voeg het vlees, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe.
  3. Roer de appelstroop door de runderbouillon en voeg toe aan de pan.
  4. Roer alles goed door en zorg dat het vlees goed net onder het vocht staat.
  5. Dek de pan af, zet het vuur zo laag mogelijk en laat onder af en toe roeren circa 3 uur sudderen.Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes. 

Tip: Heerlijk met rode kool en een kruimig aardappeltje

 

 

Uit het boek:
Zoals alleen oma dat kan

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen