Ingrediënten voor het 'Hollandse stoofvlees'
- 600 gram runderriblappen, in blokjes van 2x2 cm
- Zout en peper
- 2 eetlepels bloem
- 2 grote uien, gesnipperd
- 100 gram roomboter
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 eetlepels appelstroop
- 300 mililiter runderbouillon
Extra benodigdheden:
Braadpan
Bereiden:
- Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper. Hussel het vlees door de bloem. Verwarm de roomboter en braad het vlees op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan, zet apart en draai het vuur lager.
- Bak de uien circa 4 minuten in het braadvocht. Voeg het vlees, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe.
- Roer de appelstroop door de runderbouillon en voeg toe aan de pan.
- Roer alles goed door en zorg dat het vlees goed net onder het vocht staat.
- Dek de pan af, zet het vuur zo laag mogelijk en laat onder af en toe roeren circa 3 uur sudderen.Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.
Tip: Heerlijk met rode kool en een kruimig aardappeltje
Uit het boek:
Zoals alleen oma dat kan
Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld