Altijd lekker een echte stoof, en al helemaal een Jamaicaanse. Door de combinatie van groenten en gehakt is dit gerecht rijk gevuld en super lekker.
Ingrediënten voor Hmm, Jamaicaanse stoof
Benodigdheden
Peper en zeef
Bereiding
- Bestrooi de ossenstaart met zout en peper. Verhit olie en de roomboter in de pan en bak de ossenstaart op middelhoog vuur in circa 10 minuten rondom bruin. Schep uit de pan en zet apart.
- Bak het ontbijtspek in dezelfde pan in circa 3 minuten krokant. Draai het vuur laag, voeg de ui, knoflook, winterpeen en reepjes paprika’s toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en de paprikapoeder
- Leg de ossenstaart weer in de pan en voeg de runderbouillon en het takje tijm toe. Draai het vuur laag en laat het vlees met de deksel op de pan, onder regelmatig roeren, in 3,5 uur gaar stoven.
- Verwijder het takje tijm, haal het vlees van het bot en meng door de saus.
Tip: Heerlijk om met brood te dippen