Danny is beroemd om zijn vele gerechten, en pindasaus is er een van. Wist je trouwens dat er een verschil is tussen satésaus en pindasaus? In principe is iedere pindasaus een satésaus, maar niet andersom. Volg je het nog?
We leggen het je uit:
een satésaus is in principe iedere saus die je op een saté kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan ketjapsaus, hoisinsaus of dus... (je voelt hem al aankomen) pindasaus!
Home Made Chef Danny testte onlangs bij Kassa kant-en-klare pindasaus, maar het allerlekkerst maak je 'm natuurlijk zelf! En dat doe je zo:
Ingrediënten voor de pindasaus:
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 cm gember, gesschild en gehakt
- ½ rode peper, gehakt
- 1 theelepel gemalen ketoembar
- 3 eetlepel olie
- 1 serehstengel
- 1 salamblad
- 220 milliliter kokosmelk
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels ketjap manis
- citroensap
Bereiden:
- Maak een boemboe. Pel hiervoor de ui, knoflook, rode peper en gember en snijd deze fijn. Stamp in een vijzel de ui, knoflook, gember, rode peper, ketoembar en olie tot een fijne pasta.
- Kneus de serehstengel en salamblad met de achterkant van een mes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit hierin de boemboe circa 2 minuten. Voeg de sereh en salamblad toe. Blus af met de kokosmelk
- Voeg lepel voor lepel de pindakaas toe. Wacht tot de pindakaas volledig is opgenomen tot je de volgende lepel toevoegt. Breng aan de kook.
- Breng de pindasaus op smaak met de bruine suiker en citroensap. Verdun indien nodig met een beetje water.
Lekkere recepten om deze pindasaus bij te eten? Klik hier!