Hé wat? Geen kapsalon, zoals je 'm misschien wel eens rond de klok van 4 's nachts bij shoarmazaak hebt gegeten, maar een kipsalon. Een gezondere variant op deze breath killer. Met aardappeltjes, kip, kaas, sla en een zelfgemaakte lichte knoflook-yoghurtsaus.
Ingrediënten voor Healthy fastfood: kipsalon met zelfgemaakt knoflooksaus
Benodigdheden
- Peper en zout
- Ovenschaal
- Oven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC, vet een ovenschaal in en bak de aardappeltjes volgens de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes, marineer met kipkruiden en bak gaar in de pan.
- Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de komkommer in de lengte door de helft, schraap het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd in halve maantjes. Hak de peterselie fijn en pel de knoflook en hak fijn of pers met een knoflookpers.
- Meng de yoghurt, frietsaus, knoflook en peterselie met wat peper en zout samen in een kommetje. Wil je het iets vloeibaarder maken? Voeg dan een paar druppeltjes water toe.
- Doe de aardappeltjes in in de ovenschaal, daar op de kip en bestrooi met geraspte kaas. Schuif in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Serveer de kapsalon met de sla, komkommer en tomaat bovenop. Maak af met de knoflooksaus en evt. nog peterselie.