Hartige oliebollen

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Hartige oliebollen

Hartige oliebollen

Zalm erwtjes en dille

Kaas/ham

 

Basisbeslag

  • 50 gram boter
  • 500 milliliter melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 ei
  • 500 gram bloem
  • Mespuntje zout

 

Zalm-dille-erwtjes

  • 75 gram diepvriesdoperwtjes
  • 3 takjes dille, gehakt
  • 125 gram gerookte zalm, gehakt

 

Ham-kaas

  • 125 gram blokjes gruyère
  • 100 gram hamblokjes

 

Basis oliebollenbeslag

Smelt de boter. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, het ei en de boter erin op. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door.

 

Zalm-dille-erwtjes

Meng de diepvrieserwtjes met de gehakte dille en de gerookte zalm door het beslag. Breng op smaak met een beetje zout. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek. 

 

Ham-kaas

Meng de ham- en kaasblokjes door het beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.

 

Bereiden:

Verhit de olie tot 180 ºC. Roer beide beslagen door. Houd een ijsknijper of 2 lepels in de hete olie om plakken van het deeg te voorkomen en schep met de ijsknijper bollen beslag in de olie. Bak ze in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen