Super leuk om zelf te maken: Gyoza van gekonfijte eendenbout.

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Super leuk om zelf te maken: Gyoza van gekonfijte eendenbout.

gekonfijte eendenbouten, schoongemaakt en geplukt
knoflook, gehakt
verse gemberwortel, geraspt
lente-ui, fijn gehakt
rode peper, fijn gehakt
five-spicepoeder
sesamolie
wit sesamzaad
ketjap manis
hoisinsaus + extra om erbij te serveren
dumplingvellen
arachideolie
kippenbouillon

Benodigdheden

Koekenpan met deksel

Bereiding

  1. Meng de geplukte eendenbouten, knoflook, lente-ui en rode peper met het five- spicepoeder, sesamolie, sesamzaad, de ketjap manis en de hoisinsaus.
  2. Bestrijk de randjes van een dumplingvel met een beetje water en schep een lepel vulling in het midden van het dumplingvel. Vouw het deeg dicht tot gyozavorm.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, bak de gyoza goudbruin. Blus af met de bouillon en doe de deksel op de pan. Stoom de gyoza in circa 4 minuten gaar.
  4. Serveer de gyoza’s met hoisinsaus.

Tip: Gekonfijte eendenbouten koop je in betere supermarkten of delicatessezaken.

 

Dit recept komt uit het kookboek: Eten met Stokjes.

 

In samenwerking met:

Saskia lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen