Als de zomer een bao bun was, dan zou het gua bao variant met buikspek van de BBQ, ingemaakte wortel en koriander zijn. Wij gingen aan de haal met de producten van Lee Kum Kee die je barbecue omdopen van good naar great.
Ingrediënten voor Bao buns met buikspek van de BBQ
Benodigdheden
Barbecue, kwast
Bereiding
- Meng de knoflook, rode ui, chili olie en teriyakisaus tot een marinade. Masseer de stukken buikspek hier goed mee in en laat, afgedekt, minimaal 1 uur, het liefst een dag van te voren marineren.
- Leg de buikspek op de bbq en gaar het vlees. Dit kan op de slowcookmethode op indirect vuur of op direct vuur als je graag snel klaar wilt zijn.
- Leg ondertussen de wortels in door het te mengen met rijstazijn en suiker. Zet in opzij in de koelkast.
- Lak, wanneer gaar, de buikspek af met de char siu saus en snijd in reepjes. Klap de bao bun open en beleg met de buikspek, ingelegde wortel, koriander, rode peper en top af met gebakken uitjes.