Bao buns met buikspek van de BBQ

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Als de zomer een bao bun was, dan zou het gua bao variant met buikspek van de BBQ, ingemaakte wortel en koriander zijn. Wij gingen aan de haal met de producten van Lee Kum Kee die je barbecue omdopen van good naar great.

Ingrediënten voor Bao buns met buikspek van de BBQ

buikspek, in plakken
rode ui, gesnipperd
knoflook, fijngehakt
Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Oil
Lee Kum Kee Teriyaki Sauce
winterpeen, julienne gesneden
rijstazijn
suiker
Lee Kum Kee Char Siu Sauce
Koriander
rode peper, in ringen
bao buns, gestoomd
gebakken uitjes

Benodigdheden

Barbecue, kwast

Bereiding

  1. Meng de knoflook, rode ui, chili olie en teriyakisaus tot een marinade. Masseer de stukken buikspek hier goed mee in en laat, afgedekt, minimaal 1 uur, het liefst een dag van te voren marineren.
  2. Leg de buikspek op de bbq en gaar het vlees. Dit kan op de slowcookmethode op indirect vuur of op direct vuur als je graag snel klaar wilt zijn.
  3. Leg ondertussen de wortels in door het te mengen met rijstazijn en suiker. Zet in opzij in de koelkast.
  4. Lak, wanneer gaar, de buikspek af met de char siu saus en snijd in reepjes. Klap de bao bun open en beleg met de buikspek, ingelegde wortel, koriander, rode peper en top af met gebakken uitjes.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen