Ingrediënten voor de groentenstrüdel met botersaus:
- ¼ witte kool, in reepjes gesneden
- 50 gram oesterzwammen, in reepjes
- 1 ui, in halve ringen gesneden
- 100 gram knolselderij, in blokjes gesneden
- 100 gram witte bonen, uitgelekt
- 100 gram kruidenroomkaas
- ½ bosje platte peterselie, fijngesneden
- Peper en zout, naar smaak
- 8 vellen filodeeg
- 100 gram boter, gesmolten
- 1 eetlepel maanzaad
- 1,5 deciliter groentebouillon
- ½ deciliter witte wijn
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 deciliter kookroom
- 75 gram koude boter, klontjes
- 2 eetlepel bieslook, fijngesneden
Bereiden:
- Bak de kool met de oesterzwammen, ui en de knolselderij aan in olijfolie. Als de groenten beetgaar zijn haal je ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Meng daarna de groenten met de witte bonen, kruidenroomkaas, peterselie en peper en zout naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg 1 vel filodeeg op een schoon aanrecht en smeer in met gesmolten boter. Leg hierop nog een vel filodeeg. Rol de groenten in het filodeeg, maak de zijkanten van de rol dicht en besmeer de buitenkant ook met gesmolten boter.
- Leg de strüdels op een ovenschaal met bakpapier en bestrooi ze met het maanzaad. Bak de strüdels in 30 minuten goudbruin in de voorverwerwarmde oven.
- Maak ondertussen de botersaus; kook de groentebouillon, witte wijn, witte wijnazijn en kookroom in tot ongeveer de helft. Breng de basis daarna op smaak met peper en zout. Maak de saus dikker door deze te binden met klontjes koude boter maar laat de saus niet meer koken. Maak de saus af met de bieslook.
print recept