Goulash met rundvlees en rijst

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

runderghoulash recept HMC

Ingrediënten voor Goulash met rundvlees en rijst

sukade of riblappen
ui
knoflook
klein blikje tomatenpuree
rijpe tomaten
runderbouillon
rode peper
rode paprika
oregano
gerookte paprikapoeder
komijnpoeder
Zout, naar smaak
zwarte peper
Roomboter of olie om in te bakken
bloem

Bereiding

  1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Meng het vlees met het zout, de peper en de bloem totdat al het vlees bedekt is met de bloem.
  3. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
  4. Snijd de tomaten in grove stukken en de paprika's in reepjes. Snijd de rode peper in ringetjes. (Houd je niet zo van pittig dan verwijder je eerst de zaadjes).
  5. Verhit een grote stoofpan met wat olie of de boter. Bak het vlees tot goudbruin en gaar en schep dit daarna uit de pan.
  6. Bak de uien, rode peper en de paprikareepjes in dezelfde pan tot ze licht verkleurd zijn en voeg hier de specerijen, kruiden, tomatenpuree en de knoflook aan toe.
  7. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg nu de bouillon toe en de tomatenstukken. Zet het vuur wat lager, dek af en laat voor ongeveer 3 uur rustig sudderen tot het vlees helemaal uit elkaar valt.
  8. Als je pan dreigt droog te koken voeg je tussendoor gewoon een beetje water toe. Als het vlees gaar is mag het vocht bijna verdampt zijn zodat je een dikke kruide goulash overhoudt.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen