Ingrediënten voor Lekker makkelijk! Gnocchi-ovenschotel met groenten.
Benodigdheden
- Peper en zout, naar smaak
- Olijfolie
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Soeppan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Fruit de ui, knoflook en salie zachtjes in een pan met boter. Als de ui glazig wordt kun je er de bloem doorheen roeren en deze kort meebakken. Blus dit beetje bij beetje af door er rustig de tomatenpassata en room door te roeren. Kook het vervolgens kort door en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Breng een grote pan water aan de kook met een flinke scheut zout en doe de gnocchi erbij als het water kookt. Wanneer de gnocchi drijft kun je ze eruit scheppen, laat deze een paar minuten uitlekken. Meng ze daarna door de tomaten-roomsaus.
- Snijd van de groene asperges de houtachtige onderkant af. Snijd de onderste helft van de asperges in kleine stukjes. Halveer de koppen over de lengte. Meng de kleine aspergestukjes, erwtjes en gedopte tuinbonen door de gnocchi en tomaten-roomsaus.
- Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie en verdeel de gnocchi in de ovenschaal. Leg hier bovenop de plakken mozzarella, gehalveerde aspergekopjes en geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de ovenschaal af in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Dit recept komt uit het kookboek: Vega Lekker
Samenwerkingen: