Ingrediënten voor Yum! Gewokte kokkels en mosselen, geserveerd met Oosterse salsa.
Bereiding
De salsa:
- Breng een pan met water aan de kook.
- Maak een klein sneetje onder de tomaten en leg deze in het kokende water voor een paar seconden. Laat deze vervolgens afkoelen in een pan met koud water. Pel het vel van de tomaat.
- Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes, van 5 bij 5 mm.
- Schil en snijd de komkommer in blokjes van 5 bij 5 mm.
- Pel en snipper de ui.
- Meng de komkommer, tomaten, uien en knoflook door elkaar en breng ze op smaak met rasp van de limoenschil en limoensap.
- Snijd de bieslook fijn en meng door de salsa. Breng op smaak met zout en peper.
De schelpjes:
- Was de schelpjes en verwijder, indien nodig, de baarden. Dep de schelpjes droog.
- Verhit een scheutje olie in een wok. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Bak de schelpjes en voeg na circa 2 minuten de knoflook toe. Bak de schelpjes tot ze open staan.
- Haal de schelpen uit de wok en presenteer ze met de salsa.
- Serveer met rijstnoedels.
Tip: Verwijder bij het schoonspoelen van de schelpjes, degene die voor het wassen al wijd open staan of gaan drijven als ze in het water liggen. Deze zijn niet vers en daar kun je ziek van worden.
Het recept van de gewokte kokkels en mosselen komt uit het boek: Wokking lekker.