Gestoomde buns met zoetzure ui en kip

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Stoombroodjes met krokante kip en zelfgemaakte zoetzure ui
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Buns
Ingrediënten voor de gestoomde buns:

  • 1 rode ui
  • 100 mililiter appelazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • arachideolie
  • 200 gram zelfrijzend bakpoeder
  • 150 mililiter melk
  • 100 gram patentbloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • mespuntje chilipoeder
  • 4 kippendijen, zonder bot en vel
  • 1 ei
  • hoisinsaus
  • snuf zout

Extra nodig: stoommandje, zeef, keukenpapier.

Bereiden:

Ingrediënten voor Gestoomde buns met zoetzure ui en kip

rode ui
appelazijn
suiker
Arachideolie
zelfrijzend bakpoeder
melk
patentbloem
paprikapoeder
knoflookpoeder
menspunt chilipoeder
kippendijen, zonder bot en vel
ei
Hoisinsaus

Benodigdheden

Bereiding

Gepekelde rode ui:

  1. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Meng de appelazijn, het zout en de suiker en voeg de uiringen hieraan toe.
  2. Laat circa 20 minuten in de koelkast marineren.
  3. Haal na 20 minuten uit de koelkast en laat de uiringen uitlekken boven een zeef.

Buns:

  1. Vet de bodem van de stoommand in met olie. Breng een laagje water in de wok aan de kook en plaats de stoommand erboven op. Zorg dat de mand niet direct het water raakt.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel, het zout en de melk tot een deegbol.
  3. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en kneed de deegbal circa 5 minuten  tot een soepel deeg.
  4. Vorm 4 kleinere deegballetjes en rol elk balletje uit tot een ovale vorm van circa 20 bij 10 centimeter.
  5. Vouw de broodjes dubbel en plaats deze in de stoommand. Stoom in circa 12 minuten gaar. Je kunt dit testen door een satéprikker in het broodje te steken. Als de prikker er droog uit komt, is de bun gaar.

Vulling:

  1. Meng de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en een snufje zout en peper.
  2. Snijd de kippendijfilet in reepjes van circa ½ centimeter.
  3. Klop in een kom het ei kort door. Haal de kipreepjes door het eimengsel en vervolgens door het bloemmengsel.
  4. Herhaal deze stap nogmaals.
  5. Verhit een flinke scheut olie in de wok en bak de kipreepjes in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Controleer of de kip gaar is van binnen en laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Vul een gestoomd broodje met de krokante kipreepjes, gepekelde rode uien en de hoisinsaus.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen