Geroosterde bloemkoolburger met frisse yoghurtsaus.

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Geroosterde bloemkoolburger met frisse yoghurtsaus.

sjalot, gesnipperd
knoflook, fijngehakt
gember, fijngehakt
kerriepoeder
zonnebloemolie
Griekse yoghurt
olijfolie
Peper en zout, naar smaak
kleine bloemkool
Tuinkers
fijngehakte cashewnoten

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olie in een pan op een matig vuur. Frituur hierin de sjalot, knoflook, gember, kerriepoeder en zonnebloemolie. Laat dit niet te veel verkleuren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de Griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie er doorheen roert. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Maak de bloemkool schoon en snijd in plakken van circa 2 centimeter dik. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg hier de bloemkoolplakken op. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  4. Rooster de bloemkoolplakken circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Keer halverwege om.
  5. Besmeer de volkoren bollen met de kerrie-yoghurtsaus en leg hier de bloemkool op. Presenteer met verse tuinkers en cashewnoten.

Dit recept komt uit het boek: Lekker Burgerlijk.

Samenwerkingen:

Bowls & Dishes 
Saskia Lelieveld 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen