Ingrediënten voor Geroosterde bloemkoolburger met frisse yoghurtsaus.
Bereiding
- Verhit een scheutje olie in een pan op een matig vuur. Frituur hierin de sjalot, knoflook, gember, kerriepoeder en zonnebloemolie. Laat dit niet te veel verkleuren. Laat afkoelen tot kamertemperatuur voordat je de Griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie er doorheen roert. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de bloemkool schoon en snijd in plakken van circa 2 centimeter dik. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg hier de bloemkoolplakken op. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Rooster de bloemkoolplakken circa 40 minuten in de voorverwarmde oven. Keer halverwege om.
- Besmeer de volkoren bollen met de kerrie-yoghurtsaus en leg hier de bloemkool op. Presenteer met verse tuinkers en cashewnoten.
Dit recept komt uit het boek: Lekker Burgerlijk.
Samenwerkingen: