Ingrediënten voor Geroosterde aubergines met kikkererwten en Parmezaan
Benodigdheden
- Olijfolie
- Zout & peper
- Oven met bakplaat en bakpapier
- Kleine kom
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Bestrijk het oppervlak van elke helft met olijfolie. Bestrooi met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 20 minuten.
- Meng intussen de kikkererwten met zongedroogde tomaten, gerookte paprikapoeder, zout, peper, citroensap, chilivlokken, tijm en salie.
- Om de aiolisaus te maken, mix je de ingrediënten in een kleine kom. Roer goed door tot een gladde saus.
- Haal de aubergines uit de oven, schep het kikkererwtenmengsel over de geroosterde auberginehelften en bestrooi met (vegan) kaas en pijnboompitten. Zet terug in de oven en bak nog 10-15 minuten of tot de aubergines zacht zijn en de kaas is gesmolten.
- Serveer de aubergines op een bord en werk af met verse blaadjes tijm en salie en de pittige aioli.
print recept