Geroosterde aubergines met kikkererwten en Parmezaan

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Gezond, vegetarisch én makkelijk
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Geroosterde aubergines met kikkererwten en Parmezaan

Aubergines
kikkererwten, uitgelekt
zongedroogde tomaten
(vegan) Parmezaan, geraspt
pijnboompitten
Verse tijm
Salieblaadjes
gerookte paprikapoeder
knoflook, fijngehakt
citroensap
chilivlokken
Voor de pikante aioli:
(vegan) mayonaise
knoflook, fijngehakt
ketchup
chilivlokken

Benodigdheden

  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Oven met bakplaat en bakpapier
  • Kleine kom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Bestrijk het oppervlak van elke helft met olijfolie. Bestrooi met zout, peper en gerookt paprikapoeder. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 20 minuten.
  2. Meng intussen de kikkererwten met zongedroogde tomaten, gerookte paprikapoeder, zout, peper, citroensap, chilivlokken, tijm en salie.
  3. Om de aiolisaus te maken, mix je de ingrediënten in een kleine kom. Roer goed door tot een gladde saus.
  4. Haal de aubergines uit de oven, schep het kikkererwtenmengsel over de geroosterde auberginehelften en bestrooi met (vegan) kaas en pijnboompitten. Zet terug in de oven en bak nog 10-15 minuten of tot de aubergines zacht zijn en de kaas is gesmolten.
  5. Serveer de aubergines op een bord en werk af met verse blaadjes tijm en salie en de pittige aioli.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen