Ingrediënten voor Ribeye met aardappels uit de oven, gemarineerde bloemkool en jus de veau met rum
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de aardappels in vieren en besprenkel deze met olijfolie en zout. Zet deze voor ongeveer 20 minuten in de oven tot dat deze een mooie goudbruine kleur hebben.
- Snij ondertussen de bloemkool in stukjes en besprenkel ook deze met olijfolie en zout.
- Maak nu de kerry olie door olijfolie en kerrypoeder samen te voegen en te roeren tot 1 geheel.
- Giet de kerryolie over de bloemkool en et deze vervolgens in de oven voor 15 minuten.
- Giet hier, nadat ze in de oven zijn geweest, de kerry olie overheen.
- Bak nu je ribeye aan alle kanten kort tot deze mooi bruin is. Zet deze hierna nog 8 minuten in de oven.
- Maak vervolgens je jus en voeg hier de rum aan toe, mag naar eigen smaak.
- Haal je ribeye uit de oven en laat deze 10 minuten rusten.
- Leg na het rusten je aardappels en bloemkool samen met de ribeye op een bord en giet hier de jus overheen.
print recept