Gekleurd molensteen breekbrood

Bereidingstijd: 1 uur+
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

molensteenbreekbrood HMC

Ingrediënten voor Gekleurd molensteen breekbrood

Ingrediënten deeg
bloem
zout
suiker
zakjes gist
lauwwarm water
olijfolie
Ingrediënten 3 smaken deeg
zwarte olijventapenade
kerriepoeder

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm in een pannetje het water tot lauwwarm, voeg hier de zakjes gist aan toe en laat dit 10 minuten trekken.
  2. Doe de gezeefde bloem, de suiker, de olijfolie en het zout in de keukenmachine en voeg hier het water met het gist aan toe.
  3. Kneed dit geheel tot een elastisch samenhangend deeg met de deeghaak (of met de hand) dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Verdeel het deeg nu in 3 gelijke delen, kneed door 1 deel de Provençaalse kruiden, door 1 deel de kerriepoeder en door het 3e deel de olijventapenade.
  5. 5. Laat de 3 bollen deeg in bekkens of op een bakplaat 45 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Doe dit bij voorkeur op een lauwwarme plaats (30-35) graden en afgedekt met een vochtige theedoek.
  6. 6. Kneed na het rijzen de deegbollen nog kort door en verdeel elke bol deeg nu weer in 7 kleinere balletjes. Als je het heel netjes wilt doen weeg je de balletjes zodat straks elk minibroodje even groot is.
  7. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de zijkanten goed in en bebloem deze.
  8. Verdeel nu de bolletjes met de verschillende smaken kris-kras over de vorm in cirkels. Het hoeft niet helemaal tegen elkaar aan te liggen. De bolletjes “groeien” straks nog wel minimaal 2 cm zodat je toch tegen elkaar aan komen.
  9. Laat dit geheel nog 30 minuten rijzen en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
  10. Vet het brood in met olijfolie, strooi hierover nog wat grof zout en peper en bak het brood gaar in 25-30 minuten.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen