Ingrediënten voor Lekker frisse hap: Gegrilde watermeloen met geitenkaas en amandel
Benodigdheden
Bereiding
- Giet in een lage koekenpan een scheut van de zonnebloemolie en verhit dit rustig. Voeg de hele amandelen en de gesneden knoflook toe zodra de zonnebloemolie warm is en laat ze op laag vuur rustig kleuren.
- Zet ondertussen een kom klaar met een zeef en giet de pan leeg op de zeef zodra de amandelen bruin zijn. Laat de amandelen goed uitlekken en breng op smaak met wat zout.
- Grill de watermeloenplak aan twee zijden in een gloeiendhete grillpan. Leg hem daarna op wat keukenpapier om het vocht wat loslaat op te vangen.
- Snijd dan de uitgelekte en gegrilde watermeloen in 10 stukken van gelijke grootte.
- Brokkel de geitenroomkaas in 10 stukken, welke je met behulp van een handbrandertje blakert.
- Serveer de geitenkaas op de gegrilde meloenblokjes met een amandel en een blaadje basilicum.
Tip: Dit is als grote versie ook heerlijk als salade, in combinatie met pesto en rucola.
Het recept voor de gegrilde watermeloen komt uit het boek: Vega Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld