Fregola met tomaat, garnalen en burrata

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Een eenpansmaaltijd die super snel klaar is én super lekker is.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ben je al bekend met fregola? Voor enkelen van ons een nieuwkomer. Fregola is een pastasoort uit Sardinië en heeft wat weg van parelcouscous. In feite wordt fregola ook wel 'Sardijnse couscous' genoemd. Het wordt gemaakt door water op durumtarwemeel te sprenkelen en het vervolgens in een cirkelvormige beweging te rollen tot het meel zich in onregelmatige kleine balletjes vormt. Dit proces legt ook meteen uit waar deze pasta zijn naam aan te danken heeft, namelijk: het woord 'fregola' wat in het Latijns 'wrijven' betekent.

Om deze - voor ons nieuwe - pasta uit te proberen maakten we er een recept waar je spontaan van gaat watertanden. Tomaat, garnalen en burrata: een heavenly trio! Om 'm een beetje pit te geven voegden we chilivlokken aan toe en de anijs-achtige smaak is afkomstig van gekneusd en geroosterd venkelzaad. Nog een leuk voordeel: het is een eenpansmaaltijd, dus lekker veel eten, weinig afwassen én super snel klaar! Druipt het kwijl al langs je kin? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor Fregola met tomaat, garnalen en burrata

garnalen met kop
fregola pasta
groente bouillon
tomatenpuree
tomatenblokjes uit blik
ui
chiliflakes
venkelzaad, getoast en gekneusd
knoflook
burrata
groene pesto
Optioneel: watercress

Benodigdheden

Bereiding

  1. Pel 3 tenen knoflook, hak deze fijn, meng de helft met een scheutje olijfolie en laat de garnalen hier in marineren. Minimaal 1 uur of bereid ze een dag van tevoren voor extra smaak.
  2. Pel de ui en de overgebleven knoflook snijdt deze fijn.
  3. Bak de garnalen gedurende 3 minuten op hoog vuur in de pan. Haal de garnalen uit de pan en leg ze apart op een bordje.
  4. Verhit in dezelfde pan een scheut olijfolie. Bak de ui, knoflook, chiliflakes en venkelzaad tot de ui een beetje bruin kleurt.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak gedurende 2 minuten. Blus af met tomatenblokjes en de groentebouillon.
  6. Breng de saus aan de kook en voeg de fregola toe aan de tomatensaus. Kook de fregola in ca. 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg na ca. 8 minuten de garnalen toe.
  8. Serveer de fregola en verdeel de burrata en pesto over het gerecht.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen