"Dit recept is afkomstig van Madame Renaud, de moeder van mijn Franse uitwisselingsstudent Sophie. Toen ik dertien was, zag ik hoe ze dit klaarmaakte en was ik geïntrigeerd en afwachtend (want ik was geen fan van tomaat en mosterd) – maar na de eerste hap was ik overstag. De taart smaakt naar zomer en vakantie". - Rukmini
Ingrediënten voor Frans tomaten-mosterd plaattaart met dragon
Benodigdheden
bakplaat, bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht / 220 °C elektrisch. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2 centimeter vrij.
- Leg de plakjes tomaat op de mosterd en verdeel de dragon, het zeezout en de versgemalen zwarte peper erover. Besprenkel met de extra vergine olijfolie en bak 25-30 minuten in de oven, tot de rand goudbruin en krokant is. Dien meteen op.
Dit recept (en dit fantastische recept met lamsgehaktballetjes en bulgur) komt uit het boek: De Makkelijke Bakplaat van bakplaten koningin Rukmini. Step-up your weeknight dinners met de hulp van dit kookboek.