Frans tomaten-mosterd plaattaart met dragon

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Dit recept is afkomstig van Madame Renaud, de moeder van mijn Franse uitwisselingsstudent Sophie. Toen ik dertien was, zag ik hoe ze dit klaarmaakte en was ik geïntrigeerd en afwachtend (want ik was geen fan van tomaat en mosterd) – maar na de eerste hap was ik overstag. De taart smaakt naar zomer en vakantie". - Rukmini

p. 68-69 Franse tomaten-mosterdplaattaart met dragon.jpg

Ingrediënten voor Frans tomaten-mosterd plaattaart met dragon

kant-en-klaar bladerdeeg (liefst roomboterbladerdeeg)
gladde djionmosterd
trostomaten, in dunne plakjes
verse dragon, fijngesneden
zeezout
versgemalen zwarte peper
extra vergine olijfolie

Benodigdheden

bakplaat, bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C hetelucht / 220 °C elektrisch. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2 centimeter vrij.
  2. Leg de plakjes tomaat op de mosterd en verdeel de dragon, het zeezout en de versgemalen zwarte peper erover. Besprenkel met de extra vergine olijfolie en bak 25-30 minuten in de oven, tot de rand goudbruin en krokant is. Dien meteen op.

Dit recept (en dit fantastische recept met lamsgehaktballetjes en bulgur) komt uit het boek: De Makkelijke Bakplaat van bakplaten koningin Rukmini. Step-up your weeknight dinners met de hulp van dit kookboek.

3D de makkelijke bakplaat.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.