Ingrediënten voor Focaccia met verse vijgen en geitenkaas
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Oven met bakplaat
- Keukenmachine met deeghaak
- Steelpannetje
Bereiding
Voorbereiding
- Doe de bloem, het gist, de suiker, het zout en de helft van de olijfolie in een mixer met deeghaak.
- Meng het water geleidelijk er door en kneed het deeg tot het zacht en elastisch is. Dit duur zeker 10 minuten.
- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg in 5 minuten soepel.
- Doe het deeg terug in de kom, dek het af met plasticfolie en laat op een warme plek (30-35 graden) ongeveer 1 uur rijzen tot t volume verdubbeld is.
- Leg het deeg opnieuw op de aanrecht en kneed het nog een keer tot het soepel is.
Bereiding
- Snijd het deeg in 3 stukken en druk elk stuk uit tot een ovaal van ongeveer 23 cm doorsnede.
- Leg ze op met olie bestreken bakplaten, druk met je vingers kuiltjes in het deeg, druk de verse vijgen in het deeg, verkruimel de geitenkaas er over en verdeel de rest van de olijfolie er overheen. Hak de rozemarijn in een aantal delen en bestrooi ze focaccia met een flinke snuf grof zeezout en de rozemarijn.
- Laat ze op een warme plek na rijzen tot ze anderhalf keer zo groot zijn.
- Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de broden in 15 minuten af.
Of ga je toch liever voor de focaccia met olijven en rozemarijn?