Focaccia met verse vijgen en geitenkaas

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Makkelijk een focaccia brood zelf maken!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Focaccia met verse vijgen en geitenkaas

bloem van harde tarwe
zakje instant gist van 7 g
basterdsuiker
zout
olijfolie
lauwwarm water
tak rozemarijn
verse vijgen
geitenkaas

Benodigdheden

Bereiding

Voorbereiding

  1. Doe de bloem, het gist, de suiker, het zout en de helft van de olijfolie in een mixer met deeghaak.
  2. Meng het water geleidelijk er door en kneed het deeg tot het zacht en elastisch is. Dit duur zeker 10 minuten.
  3. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg in 5 minuten soepel.
  4. Doe het deeg terug in de kom, dek het af met plasticfolie en laat op een warme plek (30-35 graden) ongeveer 1 uur rijzen tot t volume verdubbeld is.
  5. Leg het deeg opnieuw op de aanrecht en kneed het nog een keer tot het soepel is.

Bereiding

  1. Snijd het deeg in 3 stukken en druk elk stuk uit tot een ovaal van ongeveer 23 cm doorsnede.
  2. Leg ze op met olie bestreken bakplaten, druk met je vingers kuiltjes in het deeg, druk de verse vijgen in het deeg, verkruimel de geitenkaas er over en verdeel de rest van de olijfolie er overheen. Hak de rozemarijn in een aantal delen en bestrooi ze focaccia met een flinke snuf grof zeezout en de rozemarijn.
  3. Laat ze op een warme plek na rijzen tot ze anderhalf keer zo groot zijn.
  4. Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de broden in 15 minuten af.

Of ga je toch liever voor de focaccia met olijven en rozemarijn?

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen