Brood / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 4-6 personen

Focaccia met rozemarijn en olijven

Bram

Ingrediënten voor 3 focaccia's met rozemarijn en olijven:

  • 750 gr bloem van harde tarwe
  • 2 zakjes instant gist van 7 gr
  • 3 tl basterdsuiker
  • 2 tl zout
  • 1 dl olijfolie
  • 4,5 dl lauwwarm water
  • 5 takjes rozemarijn
  • 150 gr halve olijven

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Oven met bakplaat, keukenmachine met deeghaak, steelpannetje

 

Voorbereiding;

  1. Doe de bloem, het gist, de suiker, het zout, de fijngesneden rozemarijn en de helft van de olijfolie in een mixer met deeghaak.
  2. Meng het water geleidelijk er door en kneed het deeg tot het zacht en elastisch is. Dit duur zeker 10 minuten.
  3. Bestuif t aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg in 5 minuten soepel.
  4. Doe het terug in de kom, dek het af met plasticfolie en laat op een warme plek (30-35 graden) rijzen tot t volume verdubbeld is, ongeveer 1 uur. 
  5. Leg het deeg opnieuw op de aanrecht en kneed het nog een keer tot het soepel is.

Bereidingswijze;

  1. Snijd het deeg in 3 stukken en druk elk stuk uit tot een ovaal van ongeveer 23cm doorsnede.
  2. Leg ze op met olie bestreken bakplaten, druk met je vingers kuiltjes in het deeg, verdeel de olijven in een aantal kuiltjes in het deeg en verdeel de rest van de olijfolie er overheen. Bestrooi met grof zeezout
  3. Laat ze op een warme plek na rijzen tot ze anderhalf keer zo groot zijn. 
  4. Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de broden in 15 minuten af.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie