"Heb je ooit gemerkt dat je, als je eenmaal iemand bijvoor- beeld ‘fush-’n-chups’ hebt horen zeggen, dat daarna ook zelf een tijdje zo gaat uitspreken?
Elk accent heeft wel een woord of zin met zo’n effect op mensen. Dit is Nieuw-Zeelands. Australisch is meer nasaal ‘aw, yeah, naaaah’. Dit gerecht serveer je dus niet met bestek of op borden, maar van papier. En je hoort er eigen- lijk ook bij op de grond of in het gras te gaan zitten". - Lucy Tweed
Ingrediënten voor fish-'n-chips met asperges & doperwten
Benodigdheden
2 bakplaten met anti aanbaklaag of bakplaat met bakpapier, mengkom en kookpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch. Snijd de aardappels in 1 centimeter dikke frieten, spoel ze af en dep ze droog. Hussel de frieten met olie en zout, en spreid ze uit over een bakplaat met antiaanbaklaag. Bak ze 15 minuten, keer ze om en bak nog 25 minuten.
- Doe voor de vis de bloem met een flinke snuf peper en zout in een kom. Kluts het ei in een tweede kom en kieper de panko in een derde. Bestuif de stukken vis licht met bloem, haal ze door het ei en geef ze een jasje van panko. Leg de stukken vis naast elkaar op een tweede bakplaat en spray ze met olie. Zet ze de laatste 15 minuten bij de frieten in de oven.
- Meng voor de tartaarsaus de mayonaise, de dille, de kappertjes en de cornichons in een kleine kom.
- Blancheer vlak voordat de ‘fush- ’n-chups’ klaar zijn de asperges en erwten in kokend water. Ik doe ze gewoon in een kom, giet er kokend water op en laat ze een paar minuten staan. Laat ze uitlekken en hussel er boter door.
Dit recept en nog meer van die fantastische alledaagse - net als deze broccoli-kaasstaart - kun je in het kookboek: Dit Kookboek Is Je Beste Vriend, van Lucy Tweed vinden.