fish-'n-chips met asperges & doperwten

Bereidingstijd: Minder dan 50 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Heb je ooit gemerkt dat je, als je eenmaal iemand bijvoor- beeld ‘fush-’n-chups’ hebt horen zeggen, dat daarna ook zelf een tijdje zo gaat uitspreken?
Elk accent heeft wel een woord of zin met zo’n effect op mensen. Dit is Nieuw-Zeelands. Australisch is meer nasaal ‘aw, yeah, naaaah’. Dit gerecht serveer je dus niet met bestek of op borden, maar van papier. En je hoort er eigen- lijk ook bij op de grond of in het gras te gaan zitten". - Lucy Tweed

182-183 Fish-'n-chips & doperwten.jpg

Ingrediënten voor fish-'n-chips met asperges & doperwten

desiree - of andere frietaardappels
olijfolie
keukenzout
bloem
zeezout en versgemalen zwarte peper
ei
panko
stevige witvisfilets, zonder vel en graten, in stukken van 5 cm
olijfoliespray
bossen asperges, de houtige onderkant van de stelen verwijderd
diepvriesdoperwten
boter, voor bij de groenten
mayonaise
fijngehakte dille
kappertjes
cornichons, gehakt
voor erbij: partjes citroen

Benodigdheden

2 bakplaten met anti aanbaklaag of bakplaat met bakpapier, mengkom en kookpan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch. Snijd de aardappels in 1 centimeter dikke frieten, spoel ze af en dep ze droog. Hussel de frieten met olie en zout, en spreid ze uit over een bakplaat met antiaanbaklaag. Bak ze 15 minuten, keer ze om en bak nog 25 minuten.
  2. Doe voor de vis de bloem met een flinke snuf peper en zout in een kom. Kluts het ei in een tweede kom en kieper de panko in een derde. Bestuif de stukken vis licht met bloem, haal ze door het ei en geef ze een jasje van panko. Leg de stukken vis naast elkaar op een tweede bakplaat en spray ze met olie. Zet ze de laatste 15 minuten bij de frieten in de oven.
  3. Meng voor de tartaarsaus de mayonaise, de dille, de kappertjes en de cornichons in een kleine kom.
  4. Blancheer vlak voordat de ‘fush- ’n-chups’ klaar zijn de asperges en erwten in kokend water. Ik doe ze gewoon in een kom, giet er kokend water op en laat ze een paar minuten staan. Laat ze uitlekken en hussel er boter door.

Dit recept en nog meer van die fantastische alledaagse - net als deze broccoli-kaasstaart - kun je in het kookboek: Dit Kookboek Is Je Beste Vriend, van Lucy Tweed vinden.
dit kookboek is je beste vriend 3d.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen