Ingrediënten voor Fish & chips met Japanse komkommersalade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de komkommer in dunne plakjes en besprenkel met 1/4e theelepel zout. Hussel kort en laat voor 10 minuten staan. Leg de zoete aardappelfrieten op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een scheutje olijfolie en bak voor 25-30 min. gaar in de oven.
- Verdeel 1 el bloem per persoon over een diep bord. Klop in een ander diep bord de eieren los. Meng in nog een ander diep bord de panko met de 5 spices kruiden, peper en zout. Snijd de vis in de lengte doormidden, zodat je 2 stukken vis per persoon hebt. Wrijf de vis aan beide kanten in met peper en zout. Rol de stukken vis eerst door de bloem, haal ze daarna door het ei (zorg dat de vis volledig bedekt is met ei) en rol de vis dan door de panko (zorg dat hij ook volledig bedekt is met panko).
- Leg een bord met keukenpapier erop klaar, zodat je de vis hierop kan leggen als je hem uit de pan haalt. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de vis dan 3 – 4 minuten per kant. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.
- Spoel de komkommers af met koud water, giet af, doe vervolgens alle plakjes in een theedoek en knijp er zoveel als mogelijk water uit (zonder dat je de komkommerplakjes kapot drukt). Schud de komkommers in een kom en meng met het overgebleven zout, sojasaus, rijstazijn, sesamolie en geroosterde sesamzaadjes.
- Verdeel de ovenfriet en de gefrituurde vis over de borden. Serveer met de ravigotesaus en de salade.
print recept