Schrik niet van de ingrediëntenlijst, want die is aanzienlijk groot. Maar dit is niks vergeleken met de smaak.
Ingrediënten voor Engelse kerstpudding
Benodigdheden
- Boter om in te vetten
- Rum om te flamberen
- Puddingvorm 1,5 liter
- Theedoek
Bereiding
- Rasp de sinaasappel, pers het sap eruit en meng met de rum door de gedroogde fruit en de appeltjes. Laat een uur wellen en daarna uitlekken, snijd de grote vruchten fijn.
- Roer de boter met de suiker luchtig. Voeg al roerend de eieren toe.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden. Spatel door dit door de boter. Je kunt eventueel een zeef gebruiken om klontjes te voorkomen.
- Voeg het paneermeel, hazelnoten en het gewelde fruit toe.
- Vet de puddingvorm goed in met boter. Bekleed eventueel netjes met bakpapier.
- Schep het beslag in de vorm en dek de vorm af met bakpapier en plasticfolie.
- Vul een grote pan met warm water. Leg de theedoek opgevouwen op de bodem en plaats de afgedekte puddingvorm erin, zodat hij net niet onder water staat. Kook de pudding circa 7 uur op zacht vuur. Voeg tussen door water toe. Als de pudding gaar is, verwijder de deksel van papier en folie. En laat afkoelen. Heb je een stoomoven gaar hem dan 2 uur op 90% stoom.
- Roer voor de rumboter de boter romig met de poedersuiker voeg al roerend de rum toe.
- Warm de pudding au bain-marie op, dit duur ongeveer 2 uur, vergeet hem dan niet weer af te dekken.
- Giet de achter gehouden rum over de pudding en steek het aan. Serveer met de rumboter.
Tip: heb je geen passende vorm, gebruik dan een kookpan.