Zijn er mensen die dagdromen over Flammkuchen? Ja, wij dus ook. Zeker over deze welke Kir Kookt voor haar trip naar Parijs maakte. Een typisch Franse variant met ui en spek en klaar in een handomdraai. Tik op de link in de bio voor het recept of sla deze post met de ingrediënten alvast op Instagram op, just in case, voor als je de volgende keer wéér niet weet wat je moet eten.
PS. Benieuwd waar deze Franse vibes van Kirsten ineens vandaan komen? Ze vertelt het je in een blog over haar trip naar The City Of Love. (P.p.s hotspot alert)
Ingrediënten voor Elsässer flammkuchen, deze heerlijke Franse eenvoud staat zo op tafel!
Benodigdheden
Oven, bakplaat
Bereiding
- Verwarm de oven voor volgens de verwijzing op de verpakking.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol hier de flammkuchen op uit.
- Besmeer de flammkuchen met crème fraîche, laat een klein stukje van de rand over voor een knapperig randje. Verdeel vervolgens de uien en spekjes over de crème fraîche en bak voor 15 minuten in de oven.
- Optioneel: verdeel samen met de uien en spekjes er een aantal takjes tijm over voor extra smaak.